Германският финансов министър Олаф Шолц работи върху пакет от помощи

...
Германският финансов министър Олаф Шолц работи върху пакет от помощи
Коментари Харесай

54 млрд. евро помощ за засегнатите от корнавируса германски общини

Германският финансов министър Олаф Шолц работи върху пакет от помощи на стойност 57 милиарда евро, посредством който да се помогне на общините да се оправят с намаляването на данъчните доходи, породено от коронавирусната рецесия. Целта е градовете да стабилизират своите финанси. Това демонстрира документ на финансовото министерството, представен от Ройтерс.

Водещата европейска стопанска система е изправена пред най-дълбоката криза след Втората международна война макар почналото последователно облекчение на ограничаващи антивирусни ограничения в страната. Данните за Брутният вътрешен продукт през първото тримесечие демонстрираха, че Германия навлезе в криза, като трагичният срив на бизнес интензивност към този момент нанася сериозен удари върху данъчните доходи и остави голяма дупка в общинските финанси.

" Този ​​защитен щит би трябвало освен да преведе градовете и общините през актуалната сложна обстановка, само че и да им разреши да правят работата си още по-добре ", показва Олаф Шолц в този стратегически документ.

Освен това, Федералното държавно управление желае 16-те районни държавни управления да поемат половината от разноските, като Народното събрание на страната би трябвало да утвърди проекта преди края на тази година. Съгласно немската федерална система локалните управляващи дават отговор за огромна част от обществените вложения, като да вземем за пример създаване на пътища и мостове, както и модернизиране на учебни заведения и лечебни заведения.

Германия чака общите обществени данъчни доходи да бъдат през тази година с 98,6 милиарда евро по-малко от първичните прогнози, които обаче бяха направени преди коронавирусната зараза, като общините са изправени пред бюджетна дупка от над 15 милиарда евро. В средносрочен проект до 2024 година дупката в данъчните доходи за федералните и районни държавни управления, както и за общините, ще се се усили до 315,9 милиарда евро. Бюджетните специалисти показват, че държавното управление ще финансира вторият пакет от тласъци и незабавната помощ за градовете с различен спомагателен държавен дълг в размер до 100 милиарда евро.

През март немският парламент приключи така наречен " дългова спирачка " (политика на страната през последните години да не се натрупат нови задължения) и утвърди първичен избавителен пакет на стойност над 750 милиарда евро в помощ на стопанската система да се оправи с отрицателното влияние на коронавирусната пандемията. Първият избавителен финансов пакет включи и спомагателен бюджет, финансиран от държавен дълги в размер на 156 милиарда евро.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР