Германският боен кораб Хесен свали два дрона в Червено море

...
Германският боен кораб Хесен свали два дрона в Червено море
Коментари Харесай

Германски боен кораб свали два дрона на хусите в Червено море

Германският военен транспортен съд " Хесен " смъкна два дрона в Червено море във вторник на фона на ескалиращите офанзиви от йеменските хуси и напъните на Европейския съюз да отбрани интернационалното мореплаване, споделиха немски публични лица, представени от Ройтерс.

Рисковете за корабоплаването се усилиха заради многократните удари на обвързваните с Иран хуси в Червено море и пролива Баб ел-Мандеб от ноември насам, воюващи с Израел в Газа.

Американските и английските сили, само че до момента не съумяха да спрат офанзивите.

Фрегатата на немските военноморски сили " Хесен ", която, смъкна безпилотните самолети в границите на 20 минути след изстрелването на всеки от тях, сподели представител на министерството на защитата на брифинг за вести, отказвайки да разяснява задачата на снарядите.

" Те бяха разпознати от радарната система и имаха друг обхват. Ето за какво бяха употребявани две разнообразни оръжия ", сподели представителят на министерството.

Военният транспортен съд разпознава недоверчив дрон в понеделник, само че не съумя да го смъкна сполучливо, добави представителят.

Франция, Гърция и Италия са измежду страните, които ще вземат участие в.

Участващите страни ще имат мандат да пазят търговски кораби и да пресичат офанзиви, само че няма да вземат участие в удари против хусите на сушата.

" Това е... евентуално най-опасното разрастване на немския флот от доста, доста години ", сподели представител на немското държавно управление настрана на брифинга.

Хусите, които управляват най-гъсто обитаемоте райони на Йемен, на корабните чиновници и застрахователите за възбрана на плавателни съдове, свързани с Израел, Съединени американски щати и Англия , да плават в близките морета.

Забраната и продължаващите офанзиви може да доведат до разширение на зоните, считани за рискови за морско мореплаване, в допълнение ограничение на застрахователния потенциал и увеличение на наградите за плавателни съдове, работещи във или покрай тези зони, сподели Себастиан Хов, основен изпълнителен шеф на 18 Insurance, пред Ройтерс.

" Увеличените застрахователни разноски, дружно с отклоняването на корабите към по-дълги направления, с цел да се избегнат зони с висок риск, ще натоварят световните вериги за доставки ", сподели той.

Няма настояща информация за, откакто в южната част на Червено море и от него изтичаше гориво . Корабът поема вода и. На борда му има рисков неестествен тор. Припомняме, че той плаваше за Варна . Моряците бяха евакуирани и са в сигурност, а плавателния съд е оставен без контрол.
 Хусите стопират офанзивите в Червено море, в случай че Израел приключи войната в Газа
Хусите стопират офанзивите в Червено море, в случай че Израел приключи войната в Газа

Има известия за нови набези против кораби
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР