Германският автомобилостроител Фолксваген няма да вземе скоро окончателно решение за

...
Германският автомобилостроител Фолксваген няма да вземе скоро окончателно решение за
Коментари Харесай

Фолксваген отлага решението къде да прави завод

Германският автомобилостроител " Фолксваген " няма да вземе скоро дефинитивно решение за местоположението на своя нов цех в Източна Европа. Първоначално се очакваше решението да бъде взето през май, само че такова евентуално ще има при идващото съвещание на борда, планувано за октомври.

" Беше решено да се пристъпи към съответни договаряния за планувания нов цех за голям брой марки в Европа с останалите евентуални претенденти ", написа публично прессъобщение след срещата на надзорния и управителния съвет на немския авто тръст. Информацията е оповестена на уеб страницата на компанията, оповестява БГНЕС.

През последните месеци в немските и балканските медии се разисква новината за желанието на автомобилния колос " Фолксваген “ да построи огромен цех в района на Югоизточна Европа. За него с изключение на България се конкурират страни като Румъния, Сърбия и Турция.

През април организация ДПА излезе с информация, че за за място за новия цех към този момент се борят България и Турция. Българското държавно управление избира да не разяснява този въпрос, защото договарянията с вложителя претендирали тишина. През почивните дни обаче президентът разяснява договарянията по привличането на немския автомобилостроител.

По време на визитата си у нас немският президент Франк-Валтер Щайнмайер изрази кардинална поддръжка за построяването на цех на " Фолксваген ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР