Германският автомобилен производител Audi сериозно обмисля влизане във Формула 1

...
Германският автомобилен производител Audi сериозно обмисля влизане във Формула 1
Коментари Харесай

Audi сериозно обмисля влизане във Формула 1

Германският авто производител Audi съществено обмисля влизане във Формула 1 от 2025 година. Компанията е решена да влезе в Гран При конкуренциите в началото като производител на мотори. Според информация на немското издание Auto Motor und Sport концепцията е Audi да стане новият сътрудник на тима на Red Bull и да размени моторите на Honda, с които сега се състезават Биковете.

От 2022 година Honda се отдръпва от Формула 1 и тимът на Red Bull прави всичко по силите си да убеди тимовете да подпишат съглашение за „ заледяване на моторите “. Само по този начин австрийският тим ще може да продължи да употребява моторите на японците, тъй като няма софтуерната мощ да ги развива.

От Honda обаче не са останали доста удовлетворени от опцията Audi да ги наследи, а не някой от производителите, които към този момент са в спорта и имат създадени свои мотори. Притеснението на шефовете в Токио е, че германците могат да употребяват техните технологии, които са строго конфиденциални, за по-бързо и елементарно основаване на собствен турбохибриден мотор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР