Германският автомобилен гигант "Фолксваген" започва конкретни преговори с оставащите кандидати

...
Германският автомобилен гигант "Фолксваген" започва конкретни преговори с оставащите кандидати
Коментари Харесай

Фолксваген започва преговори с кандидатите за новия си завод

Германският авто колос "Фолксваген " стартира съответни договаряния с оставащите претенденти за евентуална локация за новия си цех в Европа. Това решение бе взето на 13 май по време на съвещание на Управителния съвет и Надзорния съвет на концерна.

България е една от страните претенденти, като съгласно последната информация в немската преса страната ни е на финала на състезанието, конкурирайки се с Турция.

Потенциалната инвестиция е в размер на над 1 милиарда евро. Предвижда се фабриката да има 5 000 чиновници, от които до 650 инженери В новия цех следва да се сглобяват пет модела на "Фолксваген " и "Шкода ".

Покрай политическите разногласия по тематиката у нас стана ясно, че представители на "Фолксваген " към този момент са посетили България и са огледали вероятни местоположения - в региона на Кремиковци и край Пловдив. Преди към месец немската пресслужба ДПА заяви, че при визитата на немския президент Франк-Валтер Щайнмайер в София представители на VW са посетили немскоезична детска градина в българската столица - сходни образователни заведения също са условие на автомобилния гигант при избора на локация.

Една от пречките пред построяването на новата фабрика бяха синдикалните групи във "Фолксваген ". Изглежда обаче синдикатите са подкрепили проектите на мениджмънта. В прессъобщение на VW, оповестено на 13 май, ръководителят на работническия съвет Бернд Остерлох съобщи, че синдикатът поддържа всички решения от последното съвещание на Надзорния съвет.

По неофициална информация окончателното решение за новия цех на "Фолксваген " ще бъде взето в интервала октомври-ноември.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР