Германският автомобилен гигант Фолксваген държи принудително на склад огромно количество

...
Германският автомобилен гигант Фолксваген държи принудително на склад огромно количество
Коментари Харесай

Фолксваген държи на склад близо 300 хиляди дизелови автомобили в 37 бази в САЩ



Германският авто колос " Фолксваген " държи наложително на склад голямо количество дизелови коли в редица обекти в Съединени американски щати и наподобява, че в скоро време няма да може да се освободи от тях.

До средата на февруари компанията е платила повече от 7,4 милиарда $, с цел да изкупи назад към 350 хиляди нейни дизелови коли в Съединени американски щати, демонстрират документи, свързани със правосъдните каузи, водени против нея, като " Фолксваген " е заставен да съхранява стотици хиляди коли в Съединените щати в продължение на месеци, оповестява организация Ройтерс.

" Фолксваген " разполага с 37 сигурни складови бази в границите на Съединени американски щати, в които са ситуирани близо 300 хиляди автомобила. Самите бази включват затвореният крайградски футболен стадион в Детройт, някогашната хартиена фабрика в Минесота и изоставането пустинно гробище край Викторвил, Калифорния.

Говорителката на " Фолксваген " Дженин Женивиан съобщи в сряда, че складовото оборудване във Викторвил, Калифорния, е едно от многото, " целящи да обезпечат отговорно предпазване на колите, които бяха изкупени назад съгласно контрактуваните със правосъдните инстанции условия ".

" Тези транспортни средства се съхраняват краткотрайно и се поддържат рутинно по метод, гарантиращ дълготрайната им действеност и качество, тъй че те да могат да бъдат върнати на пазара, или да бъдат изнесени от страната, откакто американските регулатори одобрят съответните промени в отделяните нездравословни газови излъчвания ", добави тя.

Трябва да се има поради, че " Фолксваген " се съгласи да похарчи повече от 25 милиарда щатски $ в границите на Съединени американски щати, с цел да удовлетвори настояванията на притежателите на дизелово коли, на регулаторите на околната среда, на страната и на автомобилните дилъри, като предложи да изкупи назад към 500 хиляди американски транспортни средства. Самото назад изкупуване ще продължи до края на 2019-а година.

Съдът уточни, че към 31-ви декември 2017-а година, " Фолксваген " е придобил назад 335 хиляди дизелови автомобила, като в това време е препродал 13 хиляди и е бракувал към 28 хиляди автомобила. Към края на предходната година, компанията е съхранявала 294 хиляди дизелови коли в цялата страна.

" Фолксваген " би трябвало да изкупи назад, или да ремонтира до юни 2019-а година 85% от дизеловите транспортни средства, продадени в Съединени американски щати, или компанията ще бъде изправена пред още по-високи санкции във връзка със абсурда с нездравословните газови излъчвания.

През февруари от немската компания показаха, че към този момент са ремонтирали близо 83% от дизеловите коли и чака в скоро време да извърши съденото условие.

Също през февруари, от " Фолксваген " бяха разпратени 437 273 писма, в които се оферират обезщетения на притежателите на засегнатите от абсурда коли, или противоположното им изкупуване за близо 8 милиарда щатски $.

През април предходната година компанията беше наказана на тригодишна пробация, откакто се призна за отговорна за три типа закононарушения и заплати 4,3 милиарда $ за наложените федерални санкции. Всички това стана факт, откакто през септември 2015-а година немският авто колос позволи да заобиколи системата за надзор на нездравословните дизелови излъчвания в Съединени американски щати по отношение на колите, продавани на територията на страната от 2009-а година насам.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР