Германските здравни власти определиха в неделя района на Мозел в

...
Германските здравни власти определиха в неделя района на Мозел в
Коментари Харесай

Германия засилва контрола на границата с Франция

Германските здравни управляващи дефинираха в неделя региона на Мозел в Източна Франция като зона с " висок риск "  заради разпространяването на новите варианти на ковид и обявиха. Поради това от вторник там ще бъдат наложени по-строги гранични ограничавания, написа европейската редакция на Politico.

Германия към този момент наложи съществени ограничавания на някои гранични пунктове с Чехия и Австрия, предизвиквайки рецензии отдръпването на Берлин от напъните на Европейския съвет да координира сходни ограничения. По време на видео срещата на върха на Европейския съвет в четвъртък канцлерът Ангела Меркел сподели на другите държавни и държавни ръководители, че ограниченията на Германия са нужни, и настоя, че по-строгите правила не нарушават търговията. Други страни оспорват това изказване, написа Агенция " Фокус ". 

Институтът Роберт Кох, немската федерална организация за надзор и предварителна защита на заболяванията, разгласи Мозел за високорисков район в неделя. В резултат на това пресичащите границата могат да се сблъскат с претенции за доказателство за PCR тест през последните 48 часа, показващи, че не са инфектирани с ковид. 

Френски чиновници, в това число младши министърът по европейските въпроси, Клеман Бон, бързо показаха угриженост поради по-строгите гранични ограничавания. 

" Съжалявам за това решение на Германия, тъй като допуска прочут брой забавяния, компликации по границите, още веднъж не за туристически придвижвания, а за работа ", сподели Бон по радио " Франс Инфо ". По думите му, френските управляващи към момента водят договаряния с немски сътрудници по отношение на обстановката. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР