Германските застрахователни компании Allianz и Munich Re са подновили застраховката

...
Германските застрахователни компании Allianz и Munich Re са подновили застраховката
Коментари Харесай

Големи германски застрахователи подновиха полицата на Северен поток 1

Германските застрахователни компании Allianz и Munich Re са възобновили застраховката на прекъснатия газопровод " Северен поток 1 ", съобщи " Ройтерс ", като цитира свои източници. Според медията това е показателно за съществуването на опция следеното от Русия трасе да бъде възобновен след хипотетичната измама от преди няколко месеца.

Детайли: Преди повредата на газопровода, той беше застрахован от няколко европейски компании, като част от тях не възобновиха полиците в края на 2022 година поради глобите, наложени на Москва поради войната. За момента нито застрахователите, нито " Газпром " или компанията оператор на трасето разясняват публично.
 Германският оператор на газопровода
Германският оператор на газопровода " Северен поток 2 " е минал към разпродажба

По новопостроения газопровод по този начин и не потегли природен газ

Контекст : " Газпром " държи 51% дял в " Северен поток 1 " посредством своя компания. Повечето западни вложители са отписали своите дялове, само че някои от немските акционери упорстват тръбата най-малкото да бъде непокътната - при положение, че на идващ стадий връзките сред Москва и Запада се подобрят. Наличието на годна застраховка е и значимо изискване за обновяване на доставките.

" Мистериозни кораби " са засечени до " Северен поток "

Те са видяни в непосредствена непосредственост до гърмежа на тръбопроводите

Според източниците на " Ройтерс " немското държавно управление не е срещу сходно развиване - макар общественото си говорене против съветските енергийни планове.

Голямата картина : След началото на войната в Украйна съветските енергийни доставки се трансфораха в остра политическа тематика в цяла Европа. Москва последователно ограничи износа си към подкрепящите Киев страни, а през септември газопроводите към Германия бяха прекратени при произшествия, които се считат за бойкот, само че и за които никой не е поел отговорност.
 Дания и Германия заподозряха бойкот по газопроводи
Дания и Германия заподозряха бойкот по газопроводи " Северен поток " 1 и 2

В началото на седмицата беше намерено приключване на природен газ по тръбопровода " Северен поток 2 " в Балтойско море

Междувременно, Европа към този момент понижи зависимостта си от съветския газ с над 75%. Според информация на " Ройтерс " от предишния месец, проектът за подводните трасета на " Северен поток " е да бъдат запечатани без скорошна вероятност за ремонт и наново стартиране в употреба.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР