Германските военновъздушни сили (ВВС) може да участват в транспортирането на

...
Германските военновъздушни сили (ВВС) може да участват в транспортирането на
Коментари Харесай

Военни самолети ще превозват пациенти с COVID-19

Германските военновъздушни сили (ВВС) може да вземат участие в превозването на тежко заболели пациенти с COVID-19 до лечебни заведения в други федерални провинции на Германия или в други европейски страни, написа немският вестник Bild, представен от организация " Фокус ".

Според изданието началникът на щаба на немските военновъздушни сили е уведомил всички подразделения на Военновъздушни сили, че Федералното канцлерство е инструктирало Министерството на защитата и Военновъздушни сили да бъдат подготвени да „ спомагат при превозването на пациенти с ковид (5-10 души на седмица), за лекуване в отделения за интензивно лекуване в Германия “. В случай на цялостно запълване на отделенията за интензивно лекуване, немските военновъздушни сили би трябвало да употребяват своите хеликоптери и военнотранспортни самолети A400M, с цел да доставят пациенти с тежък COVID-19 до други, по-малко наранени райони.

Това решение се дължи на обстоятелството, че сега в доста федерални провинции интензивните отделения в лечебните заведения са изцяло запълнени. Пациентите, съгласно вестника, би трябвало да бъдат превозени до други райони, а от време на време даже и в чужбина. На собствен ред представителят на немското министерство на защитата акцентира, че „ публични изказвания за административна помощ към момента не са получени, само че ведомството се приготвя за това “. За превозване на тежко заболели пациенти, както прецизира организацията DPA, немските военновъздушни сили разполагат с два специфични самолета - A310 MedEvac в Кьолн (Северен Рейн-Вестфалия) и A400M MedEvac във Вунсторф (Долна Саксония). Освен това Военновъздушни сили разполагат с военни избавителни хеликоптери.

През последните седмици заболеваемостта от COVID-19 в Германия внезапно набъбна. По данни на Института по вирусология " Роберт Кох " броят на доказаните нови случаи на коронавирусна зараза в Германия е 52 970 за последното денонощие. От следствията от болестта, породено от ковид, за последните 24 часа са умряли 201 пациенти. Седемдневното разпространяване на ковид в Германия (броят на инфектираните през седмицата на 100 хиляди души) към този момент доближи рекордна стойност от 340,7. В четвъртък беше 336.9, преди седмица - 263.7, а преди месец беше на равнище 75.1. Броят на приетите в болница пациенти с ковид на 100 хиляди поданици за седем дни - значим индикатор за вероятни ограничавания в публичния живот - доближи 5,30 (в сряда беше 5,15).

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР