Германските служби за сигурност разследват два коктейла Молотов, хвърлени по

...
Германските служби за сигурност разследват два коктейла Молотов, хвърлени по
Коментари Харесай

Коктейли Молотов, хвърлени в синагогата в Берлин при атака рано сутринта

Германските служби за сигурност проверяват два коктейла Молотов, хвърлени по посока на синагога в Берлин в ранните часове на сряда.

Публикувайки на X, берлинската полиция сподели, че случаят е станал към 3.45 сутринта локално време (9.45pET) в синагогата на улица Brunnenstraße в централния квартал на Берлин Mitte.

Пламналите бутилки са се разрушили на тротоара, преди да изгаснат, споделиха от полицията.

Полицията е арестувала 30-годишен мъж, който карал електронен скутер по улицата и го изхвърлил, преди да хукне към синагогата. Мъжът е оказал опозиция при ареста и е крещял антиизраелски лозунги, до момента в който чиновниците са се опитвали да го задържат, добави полицията.

Държавната работа за сигурност на Германия, Държавната работа за отбрана на конституцията, проверява случая, съгласно полицията.

Полиция офицер стои на стража пред комплекса от здания. class= Полицай пази пред постройката. Маркус Шрайбер/AP

Без да се занимава непосредствено с случая, немският канцлер Олаф Шолц се обърна към X след офанзивата, с цел да осъди насилието против еврейските институции.

„ Атаки против еврейски институции, жестоки протести по нашите улици – това е нечовешко, непоносимо и не може да бъде толерирано “, написа Шолц.

„ Антисемитизмът няма място в Германия. Благодаря на силите за сигурност, изключително в тази обстановка.

Израелското посолство в Берлин също осъди случая, като прикани немските управляващи да се оправят с антисемитските офанзиви с „ непоколебима суровост “.

Германското държавно управление по-рано предизвести, че няма да толерира никакво антисемитско държание след експлоадирането на войната Израел-Хамас.

Полицейска стойка отвън комплекса след нахлуване преди зазоряване на 18 октомври 2023 година в Берлин, Германия. class= Полицията стои пред комплекса след нахлуване преди зазоряване на 18 октомври 2023 година в Берлин, Германия. Maja Hitij/Гети изображения

Полицейските ограничения в Германия бяха засилени, откакто се появиха видеоклипове на хора, държащи палестински флагове, които честват по немските улици след нападението на Хамас на 7 октомври.

В допълнение към Германия, други европейски страни, в това число Франция и Обединеното кралство, ускориха ограниченията за сигурност след клането, на фона на опасения от офанзиви против еврейската общественост.

Столичната полиция на Лондон разгласи в обява на X решението си да усили полицейските патрули в столицата, „ с цел да обезпечи очевидно наличие и убеденост на нашите общности “, до момента в който във Франция френският министър председател Елизабет Борн сподели, че ще има усилване на сигурността „ към места за поклонение и еврейски заведения. “

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР