Германските депутати подкрепиха предоставянето на по-нататъшна военна подкрепа за Украйна

...
Германските депутати подкрепиха предоставянето на по-нататъшна военна подкрепа за Украйна
Коментари Харесай

Бундестагът одобри далекобойни ракети за Украйна, но не спомена Taurus

Германските депутати поддържаха даването на по-нататъшна военна поддръжка за Украйна в четвъртък, съвсем две години след нашествието на Русия, само че отхвърлиха апела на опозицията за снабдяване на крилати ракети Taurus с огромен обхват на Киев , предава Ройтерс.

Германия е вторият по величина донор на военна помощ за Украйна във войната й с Русия, само че канцлерът Олаф Шолц устоя на вътрешния и външния напън да достави ракетите Taurus , страхувайки се от интернационална ескалация на спора.

" (Руският президент Владимир) Русия на Путин е и ще остане най-голямата опасност за сигурността на Европа в обозримо бъдеще ", сподели министърът на защитата Борис Писториус пред долната камара на Бундестага, добавяйки, че Германия ще й противодейства " с цялата си мощ ".

Предложението, импортирано от обединението на социалдемократа Шолц, включваща също Зелените и про-бизнес партията на свободните демократи (СвДП), се ангажира с доставката на " спомагателни оръжейни системи и муниции с огромен обхват ", само че не загатва съответно Taurus .

Повишавайки натиска върху Шолц, консервативната съпротива внесе предложение, категорично призоваващо за доставката на крилатите ракети, които биха могли да дадат на Украйна способността да аргументи обилни вреди по-дълбоко в окупираната от Русия територия .

Подчертавайки раздялите в обединението на Шолц, ръководителят на парламентарната комисия по защита Мари-Агнес Щрак-Цимерман от СвДП гласоподава за предлагането на опозицията.
 Бундестагът отхвърли пращането на Taurus на Украйна
Бундестагът отхвърли пращането на Taurus на Украйна

178 народни представители са дали своят вот " за ", а 485 " срещу " прехвърлянето на крилати ракети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР