Германски учени откриха причината за тромбозите след ваксиниране с AstraZeneca

...
Германски учени откриха причината за тромбозите след ваксиниране с AstraZeneca
Коментари Харесай

Учени разгадаха случаите на тромбоза след ваксиниране с AstraZeneca

Германски учени откриха повода за тромбозите след имунизиране с AstraZeneca и към този момент знаят по какъв начин да лекуват пациентите с такива недоволства, оповестява Дойче веле.

Екип от университета в немския град Грайфсвалд, Германия, дружно с австрийски откриватели, е анализирал кръвни проби от шестима пациенти с тромбози на мозъчните венозни синуси, получени след слагане на препарата на AstraZeneca, осведоми телевизия NDR. Резултатът е категоричен: имунизацията може в обособени случаи да задейства избран предпазен механизъм в човешкото тяло. Този имунен отговор на собствен ред задейства тромбоцитите, което е напълно естествена защитна реакция - същото се случва при кръвотечение в резултат на пострадване, когато кръвта би трябвало да се съсири, с цел да сe затвори раната.

Според ръководителя на изследователския екип Андреас Грайнахер, този механизъм е довел при някои от имунизираните до образуването на съсиреци в мозъка , които са попречили на оттичането на кръвта. В информацията на NDR се прецизира, че до този миг резултатите от проучването не са оповестени в профилирано научно издание.
 Дания заяви за два нови случаи с кръвни съсиреци след имунизация с
Дания заяви за два нови случаи с кръвни съсиреци след имунизация с " Астра Зенека "

Компанията е отказала да разяснява случаите

Във връзка с паниките, свързани с имунизацията на AstraZeneca, откритието може и да наподобява като неприятна вест, само че това не е по този начин, считат учените. Според тях, разкриването на съответната причина прави допустимо и използването на подобаваща терапия, в случай че и при други имунизирани се стигне до този тип тромбоза.

Заключенията на учените към този момент са разпратени на клиниките в Германия. Така лекарите към този момент имат цялостна информация за метода, по който би трябвало да лекуват сходни пациенти. А това значи, че " имунизирането с AstraZeneca може да продължи ", споделят от университета в Грайфсвалд.

Важно е да се подчертае, че средството против образуването на съсиреци в мозъка не може да се взема профилактично, т.е. за всеки случай преди слагането на имунизацията.

Това не е първият сходен триумф на университетските медици от Грайфсвалд. През 2011 година те предложиха сполучлив способ за лекуване на болестта с бактерията ешерихия коли, когато в Северна Германия се стигна до зараза.
 Ваксинираните с
Ваксинираните с " Астра Зенека " подавали сигнали за реакции по-често

Това съобщи проф. Генка Петрова

Междувременно министър-председателката на немската провинция Мекленбург-Предна Померания - Мануела Швезих, похвали триумфа на изследователския екип от университета в Грайфсвалд. В същото време тя изрази схващане за терзанията и подозренията на хората и в тази връзка още веднъж акцентира какъв брой значима е положителната осведомителна акция по време на имунизирането.

В четвъртък (18 март) Европейската организация по медикаментите за потреблението на имунизацията на AstraZeneca. Оттук нататък в Германия тя ще се предлага с предизвестието, че може да провокира сходни тромбози при дами под 55 години. Редица страни в Европа, в това число и България, краткотрайно бяха спрели нейната приложимост поради няколко случая на тромбози след слагане на имунизацията.
 И от СЗО заключиха, че имунизацията на AstraZeneca е безвредна
И от СЗО заключиха, че имунизацията на AstraZeneca е безвредна

Ваксината продължава да е с повече изгоди от рискове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР