Германски учени обявиха, че ще проведат първото по рода си

...
Германски учени обявиха, че ще проведат първото по рода си
Коментари Харесай

Коронавирус: Германия превръща най-засегнатия окръг в лаборатория

Германски учени оповестиха, че ще проведат първото по рода си проучване по какъв начин се популяризира коронавирусът и по какъв начин може да бъде спрян. Те ще трансфорат най-засегнатия регион в Германия от вируса в лаборатория в действителни условия, написа „ Гардиън ”.

Вирусът се популяризира по-широко измежду 250 000 поданици на Хайнсберг – окръг на провинция Северен Рейн-Вестфалия, която граничи с Холандия – спрямо останалата част от страната. В окръга са доказани 1281 души с ковид и 34 умряли. Повече от 550 души са се възстановили от вируса досега.

Разпространението на вируса в Хайнсберг е наричано „ Ухан в Германия ”, като се има поради китайският град Ухан, откъдето потегли разпространяването на вируса през декември 2019 година

През идващите седмици окръгът ще бъде употребен от водещи вирусолози и екип от 40 студенти по медицина като лаборатория за изследване на вируса. В почналото тази заран проучване са определени 1000 души, които съставляват немското население като цяло.

Резултатите от проучването ще бъдат употребявани за основаване на проект по какъв начин Германия може да се оправи с вируса през идващите няколко години, разгласи професор Хендрик Щрек, основен вирусолог от Бонския университет. „ Това е огромна опция за цяла Германия ”, сподели Щрек на среща с депутати. Той разясни, че ще съберат информация и на практика препоръки по какъв начин да се оправят с Covid-19 и по какъв начин могат да спрат разпространяването на вируса.

Резултатите от изследването евентуално ще окажат въздействие и върху дейностите на други страни.

Учените ще влязат в 500 семейства, както и в детски градини и лечебни заведения, с цел да проучат по какъв начин се популяризира инфекцията. Те също ще ревизират всеки аспект от всекидневието.

С тестване на имунитета на участниците в проучването против Covid-19 учените също ще могат да открият какъв е процентът на непотвърдените случаи в народен мащаб.

Първите резултати се чака да бъдат обществено оповестени идната седмица, въпреки че за събирането на цялата информация ще са нужни няколко седмици, а за анализирането евентуално ще отнеме месеци или години.

Щрек е сюрпризиран, че не са подхванати сходни изследвания в Китай, Австрия, Италия и Франция. Той също се надява изследването да помогне на политиците във връзка с „ етичната алтернатива ” за баланс сред поддържане на прехраната и управление на смъртността от вируса.

В Германия има повече от 67 000 инфектирани с ковид, 682 души са умряли, а над 15 000 са се възсановили.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 697 000 доказани случая, а умрелите са повече от 33 000. Регистрирани са случаи в 203 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 800 000 случая и над 38 000 умряли в 178 страни, възстановили са се повече от 170 000. /news.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР