Германски разследващи са арестували 18-годишен младеж на германско-австрийската граница в

...
Германски разследващи са арестували 18-годишен младеж на германско-австрийската граница в
Коментари Харесай

Арестуваха мароканец, заподозрян в подготовката на атентат във Франкфурт

Германски проверяващи са арестували 18-годишен юноша на германско-австрийската граница наоколо до град Пасау, за който се допуска, че е подготвял ислямистки стимулирано нахлуване във Франкфурт, съобщи ДПА.

Мароканецът, който е израснал в Германия, е желал да замине за Ирак, с цел да се причисли към настоящите там терористични милиции на " Ислямска страна ", оповестиха полицията във Висбаден и франкфуртската прокуратура.

Младежът е обвинен в подготовката на сериозен акт на принуждение, който заплашва страната. Той е получил проекти за правенето на взривни субстанции и също така има данни, че се е опитвал да се достави с напълно автоматизирано оръжие, с цел да убие колкото се може повече хора. 

Полицията е следила обвинения от лятото. При първия обиск на жилището му, осъществен през август, силите на реда са разкрили флагове на " Ислямска страна ".

По-късно служители на реда под прикритие са открили, че мароканецът в началото се е отказал от проекта си за нахлуване, защото се е страхувал да не бъде оголен. Вместо това той е решил да се причисли към " Ислямска страна ", с цел да " избива неверници " и да се " бори против държавните институции ". Обвиняемият е отпътувал с автомобил, като от самото начало е бил под полицейско наблюдаване досега на залавянето му.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР