Германски официални лица ще разследват предполагаеми антисемитски изказвания, направени на

...
Германски официални лица ще разследват предполагаеми антисемитски изказвания, направени на
Коментари Харесай

Германия ще разследва „антисемитски изказвания“ на филмовия фестивал в Берлин

Германски публични лица ще проверяват хипотетични антисемитски изявления, направени на филмовия фестивал в Берлин.


На церемонията, състояла се на 24 февруари, някои от спечелилите бяха упрекнати, че са създали антисемитски изявления на сцената по отношение на военните дейности на Израел, почнали след офанзивата на Хамас, съобщи Агенция Франс Прес.

Американският режисьор Бен Ръсел, който носеше палестински шал, упрекна Израел, че прави " геноцид " с бомбардировките си над гъсто обитаемата линия Газа.

Палестинският режисьор Басел Адра съобщи, че палестинското население е " избивано " от Израел, което провокира аплодисментите на публиката.

" Неприемливо е, че терористичната офанзива на Хамас на 7 октомври не беше упомената ", съобщи говорителката на немското държавно управление Кристиане Хофман.

„ Канцлерът Олаф Шолц е склонен, че сходна едностранчива позиция не може да бъде оставена без последици ", сподели Хофман.

" Във всеки спор по тази тематика, несъмнено, е значимо да се има поради събитието, което провокира тази нова ескалация на спора в Близкия изток - а точно нападението на Хамас на 7 октомври ", означи тя.

Германският министър на културата Клаудия Рот и кметът на Берлин Кай Вегнер също бяха забъркани в спорната обстановка, развила се по време на церемонията.

В репортаж на водещия таблоид " Билд " беше оповестена фотография, на която се вижда, че двамата приветстват забележките на Адра.

След церемонията Вегнер написа в обществените мрежи, че антиизраелските забележки са " неприемливи ", като добави, че " в Берлин няма място за антисемитизъм ".

Хофман съобщи, че Вегнер и министърът на културата ще преразгледат случаите и ще проведат диалози с бъдещия шеф на фестивала, с цел да подсигуряват, че сходни произшествия няма да се случват в бъдеще./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР