Германски медии съобщиха, че водещият кандидат за изборите за Европейски

...
Германски медии съобщиха, че водещият кандидат за изборите за Европейски
Коментари Харесай

ФБР е разпитвало германски десен политик за руски пари, съобщават медии във федералната република

Германски медии оповестиха, че водещият претендент за изборите за Европейски парламент на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " (АзГ) Максимилиан Кра е бил разпитван от американското ФБР за вероятни заплащания от проруски благодетели, съобщи ДПА.
 
Разпитът се състоял през декември 2023 година в Съединени американски щати, преди Кра да се завърне в Германия от посещаване на събитие на Младите републиканци (Young Republicans) в Ню Йорк, уточни изданието " Шпигел ", като се базира на информация, обявена и от немския публичен ефирен канал Цет Де Еф.
 
Помолен да разяснява от ДПА, Кра съобщи: " Бях разпитан като очевидец за контактите си в Украйна, да. Предоставих съвответната информация ". Според следствие на " Шпигел " и Цет Де Еф съмненията на американските следователи, както се твърди, събудило чат известие, в което проруски деятел уверявал, че проблем с " компенсацията " на " техническите разноски " на Кра е бил решен.
 
От май нататък " нещата ще бъдат, както бяха преди февруари ". Формулировката навежда на мисълта, че на Кра в продължение на неустановен интервал от време може да е било плащано скрито, се добавя в медийната информация. Властите сега ревизират случая. Кра съобщи, че в никакъв случай не е крил контактите си с проруския деятел, и уточни, че това може да бъде тествано в профила му в Инстаграм.
 
" Обвиненията са нелепи и изфабрикувани ", сподели той. " Шпигел " цитира Кра да споделя, че не е получавал пари, " нито заплащания, нито парични облаги, нито каквато и да е друга отплата " от деятеля. Активистът може да е желал да му върне пари за билет за опера, показва политикът. Или, позволи той, чат известието, в което се приказва за " отплата ", може да е било предопределено за различен адресат.
 
Името на Кра се появи в публичното пространство и по отношение на проруската интернет платформа " Гласът на Европа " (Voice of Europe, VoE). В края на март Чехия сложи VoE в санкционния си лист след, както се твърди, следствие на разузнаването.
 
Твърди се, че уеб сайтът е бил част от съветска интервенция за оказване на въздействие, целяща да заплаши териториалната целокупност, суверенитета и свободата на Украйна. В портала са били оповестени изявленията с политика от АзГ Петър Бистрон и с Кра.
 
Чешкият вестник " Деник Н " заяви, че Бистрон може да е получавал и пари. Парламентаристът от АзГ неведнъж отхвърли това. Според " Шпигел " Кра също отхвърля да е получавал пари от VoE. Изборите за Екологичен потенциал са планувани за 6 - 9 юни.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР