Германски изтребители започнаха полети, за да помогнат за защитата на

...
Германски изтребители започнаха полети, за да помогнат за защитата на
Коментари Харесай

Германските ВВС започват да охраняват въздушното пространство на Словакия, която даде самолетите си на сражаващата се с империята на злото Украйна

Германски изтребители започнаха полети, с цел да оказват помощ за отбраната на въздушното пространство на Словакия, съобщи ДПА. Полетите ще продължат до 22 декември, оповестиха военновъздушните сили на Германия Луфтвафе.
 
Два изтребителя " Юрофайтър " от 74-то тактическо въздушно крило в Горна Бавария ще бъдат в непрекъсната подготвеност да прехващат неидентифицирани или враждебни самолети в словашкото въздушно пространство при положение на изключителна обстановка, оповестяват немските военни.
 
Допълнително са планувани подготвителни полети над Словакия, както и кацания там. Словакия е част от източния фланг на НАТО и е съседка на Украйна, която се бори за отбиване на съветското настъпление, почнало през февруари предходната година.
 
През април 2022 година Словакия даде на Украйна ракетни системи за противовъздушна защита С-300. Като подмяна Съединени американски щати и Нидерландия разположиха в Словакия по една ракетна система Patriot и действен личен състав, а Германия - още две. Оттогава обаче и трите страни са изтеглили своите батареи Patriot.
 
Тъй като през март тази година Словакия съобщи на Украйна и изтребителите си МиГ-29, създадени в Съюз на съветските социалистически републики, тя към този момент не може сама да пази въздушното си пространство. Първоначално тази задача бе поета от непосредствените ѝ съседи Полша, Чешката република и Унгария, като в този момент помощ оказва и Германия.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР