Германски екоактивисти буквално издигнаха до нови висоти борбата срещу изсичането

...
Германски екоактивисти буквално издигнаха до нови висоти борбата срещу изсичането
Коментари Харесай

Екоактивисти построиха колиби в гората, за да спрат разширяването на завода на Tesla в Германия

Германски екоактивисти безусловно издигнаха до нови висоти битката против изсичането на гори в предградията на Берлин поради разширението на завода за електрически автомобили на Tesla. Те са почнали да строят колиби на дърветата, като са построили общо 18 колиби за към 70 души. Няма спорове с полицията, всички въпроси се вземат решение по правосъден път.

Преди месец имаше палеж на електропровода, водещ към завода на Tesla. Възстановяването на електрозахранването на завода е лишило към седмица, което е коствало на компанията милиони долари поради насилственото прекъсване на работата. Главният изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск назова причинителите на саботажа „ най-глупавите екотерористи на Земята “. Разследването обаче не откри връзка сред екотерористите и екоактивистите в протестния лагер в гората.

Но екоактивистите се отличиха по собствен метод. За да предотвратят изсичането на гората (половината от мястото, належащо за разширението на завода към този момент е изсечено), те почнали да строят тези колиби на дърветата. Те дават обещание и по-добра отбрана от изменчивото априлско време, в сравнение с платнените палатки на земята.

Според представителя на тази група екоактивисти, атмосферата в лагера е „ спокойна “ и няма конфликти с полицията. През уикендите те канят жителите на квартала на кафе и сладкиши. Основните борби се водят в съда. Според Die Zeit, Административният съд в Потсдам е подкрепил позицията на деятелите по време на последното съвещание и е отменил настояванията на полицията за закриване на лагера и разглобяване на колибите от дърветата. Полицията е подала тъжба против това решение до Висшия административен съд на Берлин-Бранденбург. Понастоящем процесът на взимане на решение там към момента продължава.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР