Германската високотехнологична международна компания АТN избра Русе за разширяването на

...
Германската високотехнологична международна компания АТN избра Русе за разширяването на
Коментари Харесай

Германска компания разширява своята високотехнологична дейност в Русе 

Германската високотехнологична интернационална компания АТN избра Русе за разширението на своята активност. Това стана ясно след поредност опознавателни визити с представители на Германо–българската индустриално–търговска камара и работна среща сред заместник–кмета на Община Русе Златомира Стефанова и мениджъра Марк Хьолцел.  

ATN е фамилно ръководена компания с многостранна активност – от произвеждане на механични и електро елементи, което е съобразено с екологичните правила и с грижа за чистотата на въздуха, до софтуерни разработки и програмиране. Компанията се е срещнала с опциите за пускане на своето произвеждане в някои от огромните градове в страната и избира стартът да се случи точно тук. Предвижда се производството да стартира с дребен брой тясноспециализирани чиновници, които след образование ще могат да изберат в кой от клоновете на компанията да работят. 

„ Северната столица на България последователно се трансформира в притегателно място за задгранични вложения, а високотехнологичното произвеждане е основно за развиването на капацитета на Русе и района. Изключително значимо за нас като администрация и общественост е да създадем по този начин, че нашите сънародници в чужбина да предпочетат да се върнат вкъщи, с цел да се развиват тук “, сподели заместител – кметът. Според Златомира Стефанова местоположението на града и инженерните експерти, подготвяни в Русенския университет, го вършат идеално място за сходен вид производства. 

От ATN потвърдиха, че са посетили русенското СУПНЕ „ Фридрих Шилер “, където са се срещнали с чуждоезиковото образование. Представителите на компанията са впечатлени от равнището на преподаване в езиковото учебно заведение и имат предпочитание да привлекат младежи с положителни знания по немски език, които да обучат за работа в своето произвеждане. 

Марк Хьолцел прояви интерес и към кариерния конгрес на медия платформата на Иван Христов и Андрей Арнаудов -„ Bulgaria wants you “, която си партнира с Община Русе. На 25 ноември водещите компании от Русе и района ще показват своите действия и ще могат да открият нови гении. 

Германската компания ATN е учредена през 1999 година и започва своята активност като фамилно насочен бизнес. Сред клиентите ѝ са интернационално приети производители на коли като Volkswagen, Mercedes, BMW и Porsche, както и снабдители от здравната техника, възобновимата сила и строителната промишленост.

Днес чиновниците на АТN наброяват повече от 500 души в Съединени американски щати, Бразилия, Китай, Испания и Южна Африка, трансформирайки компанията в интернационален водач, който взе участие ефективно в локалните стопански системи.

Стремежът е производството в Русе да стартира през 2023 година и непрекъснато да се уголемява обсегът на услугите и броят на заетите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР