Германската външна министърка Аналена Бербок изтъкна голямата роля на газопровода

...
Германската външна министърка Аналена Бербок изтъкна голямата роля на газопровода
Коментари Харесай

Външната министърка на Германия натъртва голямата роля на Северен поток 2 за геополитиката

Германската външна министърка Аналена Бербок посочи огромната роля на газопровода " Северен поток 2 " за геополитиката .

Тя упорства, че той е освен това от просто частен стопански план .

" Последните няколко години, като се вземат поради другите усещания (относно газопровода, б. р.), в Европа изясниха каква геостратегическа роля играе " Северен поток 2 ", разяснява тя пред ДПА.
 Посланикът на Русия в Германия упорства за бързо стартиране на
Посланикът на Русия в Германия упорства за бързо стартиране на " Северен поток 2 "

" Не мисля, че някой има потребност от изкуствено закъснение на стартирането в употреба на газопровода "

Бившето държавно управление на Германия, ръководено от канцлера Ангела Меркел, също признаваше, че планът касае въпроси по отношение на сигурността, означи първият немски посланик. Тя се базира на съглашението сред предходния немски кабинет и Съединени американски щати за " Северен поток 2 ", в което беше посочена недопустимостта на потреблението на енергетиката като оръжие и сериозните последици от това. По думите на Бербок тези положения не престават да са годни.

По-рано немският канцлер Олаф Шолц увери, че Федералната мрежова организация (BNA) се занимава с въпроса за узаконяването на компанията Nord Stream 2 AG (собственост на " Газпром " ) като главен оператор на газопровода " напълно без политика ". Той неведнъж твърдеше, че планът бил стопански, по сходство на предшественичката си Меркел.
 Украйна създала проект да попречи на стартирането на
Украйна създала проект да попречи на стартирането на " Северен поток 2 "

Щяла да предприеме юридически стъпки

" Северен поток 2 " се състои от две тръби с общ потенциал от 55 милиарда куб. метра газ годишно; газопроводът е положен от крайбрежията на Русия през Балтийско море до Германия.

Строителството на газопровода беше приключено през септември, само че се наложи стартирането му да бъде отсрочено поради на Nord Stream 2 AG като самостоятелен оператор. Сертифицирането на компанията няма да се случи през първата половина на 2022 година, оповестиха по-рано от Федералната мрежова организация. След възможното му узаконяване от немския регулатор планът ще бъде прегледан и от Европейската комисия за съвместимостта му с Газовата инструкция на Европейски Съюз.
 Германия предизвести Русия за
Германия предизвести Русия за " тежки последици " за " Северен поток 2 "

Ако Русия нападне Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР