Германската семейна компания VolaPlast направи първа копка на новия си

...
Германската семейна компания VolaPlast направи първа копка на новия си
Коментари Харесай

Германска семейна компания изгражда завод за авточасти в Кюстендил

Германската фамилна компания VolaPlast направи първа копка на новия си цех в Кюстендил - първия отвън Германия, оповестиха от общината. Новото дружество в началото ще даде работа на 30 души, като техният брой ще бъде повишен до 120. В него ще се създават автомобилни съставни елементи за международни производители.

VolaPlast е придобила имот от над 17 000 кв. м. На него ще се издигне индустриална и складова постройка в двуетажно административно крило. Строежът, поверен на " Бараж Груп ", ще бъде подготвен до февруари 2021 година Изграждането трябваше да стартира още на 1 юли, само че поради пандемията процесът е бил занимателен. Заводът, дружно с офисите и складовото пространство, ще се разгръща на 4 300 кв. м.

Германската компания е учредена през 1961 година и се ръководи от наследници на създателите. В нея работят към 200 души. Тя е една от водещите в страната компании за пластмасови елементи.

В завода в Кюстендил ще се създават механически пластмасови елементи и ще се инсталират автостъклоизмиваща система за разнообразни автомобилни производители в Европа.

С новата инвестиция българският авто бранш продължава да пораства. През 2019 година у нас са работели над 250 компании в бранша с над 65 хиляди заети. По данни на Иван Михайлов, ръководител на борда на " Аутомотив клъстер България ", оборотът е на стойност 10 милиарда лева

" Алкомет " ще създава елементи за електрически автомобили на немски авто колос

Двете компании са сключили контракт за 10 години
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР