Германската провинция Саксония ще въведе строго блокиране от 14 декември,

...
Германската провинция Саксония ще въведе строго блокиране от 14 декември,
Коментари Харесай

Саксония въвежда строга блокада

Германската провинция Саксония ще вкара строго блокиране от 14 декември , обявиха държавните управляващи във вторник. Планира се блокирането да продължи до 10 януари, оповестяват медиите в Германия.

Според новите правила съществени бизнеси, като хранителни магазини, аптеки, пощенски станции и фризьори, ще имат право да останат отворени, до момента в който учебните заведения, детските градини, комерсиалните центрове и всички несъществени магазини ще бъдат затворени .

В Дрезден министър председателят на Саксония Мишел Кречмер разгласи стягане на рестриктивните мерки за контакти и други правила във федералната провинция. Съобщението не е изненадващо, защото броят на инфекциите скочи внезапно през последните дни . Саксония се трансформира в " гореща точка " на ковид в Германия.

Кречмер и неговият министър на търговията Мартин Дюлиг обявиха, че рестриктивните мерки за контакт в Саксония ще бъдат изменени и ще има облекчения за Коледа . От 23 декември по обяд до 27 декември по обяд могат да се съберат до 10 души . Преди и по-късно лимитът е пет души.

Задължителни маски в публични зони
 Бавария постанова по-строга обсада от сряда до 5 януари
Бавария постанова по-строга обсада от сряда до 5 януари

Хората ще могат да напущат домовете си единствено с основателна причина

Германският канцлер Ангела Меркел и районните ръководители се договориха да затегнат ограниченията за цялата страна в края на ноември. Мерките бяха въведени на 2 декември 2020 година Оттогава до пет души от две семейства могат да се съберат. За Коледа и Нова година рестриктивните мерки бяха облекчени. Берлин и Бавария към този момент вкараха още по-строги ограничавания . Саксония, страната с максимален брой сега, наподобява е идната.

Кречмер също разгласи, че маските ще бъдат наложителни във всички публични зони , като се изключи горите. Хотелите в Саксония ще бъдат отворени за лица, които посещават фамилиите си. Но на този стадий туристите нямат право да отсядат в хотели в Германия .

От началото на пандемията Саксония е имала общо над 71 000 коронавирусни инфекции. Броят на обвързваните смъртни случаи в района са над 1300 . Почти 2500 пациенти с корона в Саксония се лекуват в лечебни заведения, 458 от тях в отделения за интензивно лекуване. През последните месеци Кречмер бе един от тези, които отхвърляха по-строгите правила . Сега, когато районът му е в това неприятно състояние, той разгласи по-строги ограничавания.

Германия регистрира 14 054 новопотвърдени случая през последните 24 часа във вторник, като общият брой от началото на огнището доближи съвсем 1,2 милиона. Броят на смъртните случаи от Коронавирус в страната се е нараснал с 423 до 19 342.
 Меркел: Коронавирус ограниченията в Германия не са задоволителни
Меркел: Коронавирус ограниченията в Германия не са задоволителни

Ще се постановат нови преди Коледа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР