Германската промишленост се стреми да намери нови начини за транспортиране

...
Германската промишленост се стреми да намери нови начини за транспортиране
Коментари Харесай

Германската промишленост забускува, заради ниските нива на река Рейн

Германската индустрия се стреми да откри нови способи за превозване на товари като въглища до химикали, паричната е все по-честите ниски равнища на водата на река Рейн. Това става все по-голям проблем за най-голямата стопанска система в Европа, написа Reuters.

Реката е дълга от 1230 км. и е световноизвестна туристическа дестинация. Тя е и търговска артерия за 80% от вътрешното мореплаване на немската стопанска система на артикули, в това число недопечен нефт и природен газ.

След дълго траяли интервали на ниско равнище на водата през 2018 година и 2022 година в този момент равнищата на река Рейн още веднъж са доста ниски в елементи от реката, а това пречи на товарните кораби да минават по маршрута натоварени с цялостен потенциал.
 Река Рейн може да бъде негодна за превоз на артикули напълно скоро
Река Рейн може да бъде негодна за превоз на артикули напълно скоро

Това ще докара до главоболия за редица компании

През 2022 година 182 милиона метрични тона артикули са превозени по водните пътища на Германия, което е спад от 6,4%, по отношение на този интервал на 2021 година

Германската химическа компания Covestro транспортира над 30% от своите артикули

и получава по-голямата част от суровините за производството им през Рейн.

Изменението на климата донесе обилни провокации пред Covestro, както и за други компании ", разяснява Уве Арнд, който управлява работната група на Covestro за Рейн.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР