Германската премиум автомобилна марка Mercedes разкри новото поколение E-класа комби

...
Германската премиум автомобилна марка Mercedes разкри новото поколение E-класа комби
Коментари Харесай

Mercedes представи новото поколение комби E-Class

Германската премиум автомобилна марка Mercedes разкри новото потомство E-класа комби W214. То добави фамилията на съответния седан, показан напролет на 2023 година.
 Снимка 623100
Източник:

Дължината на комбито е повишена с 28 мм, а междуосието се е нараснало с 22 мм до 2961 мм. Всичко това се отразява в пространството за пасажерите откъм гърба. Обемът на багажника се е нараснал до 615 литра в конфигурацията с пет места и до 1831 литра със сгънати задни седалки. Във версията с акумулаторна хибридна електроцентрала размерът, дължащ се на батерията, е по-скромен: надлежно 460 или 1675 литра.

През последните десетилетия Mercedes дефинира стандарта в аеродинамиката за коли от бизнес класа с мотори с вътрешно горене. При комбито коефициентът на противодействие Cd е понижен от 0,27 на 0,26. Вярно е, че основателите признават, че заради увеличените размери общото противодействие на въздуха остава съвсем непроменено.
 Снимка 623104
Източник:

В началото на продажбите на клиентите ще бъдат препоръчани единствено три типа силови елементи. Базовата версия ще бъде с хибридно задвижване, основано на бензинов турбо мотор с мощ 204 конски сили и електрически мотор с мощ 23 конски сили.

Следва хибрид със същото електрическо задвижване, само че този път основан на двулитров турбодизел със 197 конски сили. И най-после, ще има plug-in хибридна версия на към този момент упоменатия бензинов мотор с 204 конски сили и електрически мотор, този път повишен до мощ от 129 конски сили. С едно зареждане на тяговата батерия такова комби може да измине 113 км.
 Снимка 623103
Източник:

При пазарното си лансиране, E-Class Estate ще бъде оборудван и с функционалност AI (изкуствен интелект), която дава обещание да увеличи комфорта въз основата на самообразование.

В автомобила против доплащане ще бъде обезпечена опция за автоматизирано паркиране без наличието на водач зад кормилото, което е детайл от четвъртото равнище на автопилот. Вярно е, че функционалността ще работи единствено в страни, където тя не е неразрешена от закона.

Продажбите на Mercedes E-Class комби ще започват в Европа при започване на есента на 2023 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР