Германската полиция започва разследване, тъй като изглежда, че видео показва празнуващи Октоберфест да отдават нацистки поздрав Хайл Хитлер

...
Видео се разпространява тази седмица в социалните медии, показващо хора,
Коментари Харесай

Видео се разпространява тази седмица в социалните медии, показващо хора, празнуващи Октоберфест близо до източногерманския град Бауцен, Саксония, привидно отдаване на поздрав, свързан с Адолф Хитлер и нацисткия режим. Полицията в Саксония и Службата за държавна сигурност са започнали разследвания.

Полицията е била уведомена за видеото, разпространявано в платформата X, известна преди като Twitter, потвърди говорител.

Трима мъже и Във видеото, заснето на 24 септември, може да се види жена в традиционни костюми за Октоберфест, която привидно поздравява Хитлер няколко пъти. На заден план може да се чуе маршируващата песен „Ерика“, която беше популярна сред военните сили на нацистка Германия.

Въпреки че показването на нацистки символи и повечето други публични прояви на подкрепа за нацизма са незаконни в Германия днес самата песен не е забранена.

Композиторът на песента Хермс Нил е бил член на нацистката партия и лично дирижира маршируващите оркестри на конгресите на партията на Райха в Нюрнберг.

Нямаше изявление от организаторите на Октоберфест в Бауцен защо песента се пуска на годишните празненства.

На 22 септември, само няколко дни преди видеото в Бауцен да бъде пуснато Застреляни, петима младежи в по-големия град Кемниц, също в Саксония, отправиха хитлеристки поздрав на улица и скандираха „Хайл Хитлер“.

Части от Саксония претърпяха политическо изместване вдясно през последните години с нарастване на националистическите тенденции.

Според последните социологически проучвания дясната, популистка партия AfD в момента има подкрепата на около 35% от електората в щата.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР