Германската платформа за услуги по доставки на храна Delivery Hero

...
Германската платформа за услуги по доставки на храна Delivery Hero
Коментари Харесай

Крупна германска платформа за доставки на храна продава операциите на Foodpanda в Югоизточна Азия

Германската платформа за услуги по доставки на храна Delivery Hero SE заяви, че води договаряния за продажбата на някои от интервенциите си в Югоизточна Азия. Причината е, че импулсът на напредък на бизнеса на компанията в района се е забавил след премахването на карантинните ограничавания.

Delivery Hero разисква опцията за продажба на интервенциите на марката Foodpanda в Сингапур, Малайзия, Филипините, Тайланд, Камбоджа, Мианмар и Лаос.

" Преговорите в този момент са на ранен стадий и към момента не е несъмнено, че те ще доведат до съглашение ", се споделя в изказването.

Delivery Hero разгласява публично известие, откакто в немското бизнес списание WirtschaftsWoche се появи информация за опцията компанията да продаде своите азиатски интервенции.

През август от компанията обявиха, че Delivery Hero е " направила дребна крачка обратно " в развитиетоето на азиатския си бизнес, след няколко години на огромни вложения там, и в този момент има намерение да се концентрира върху подобряването на рентабилността на активността си в района.

От началото на 2023 година до момента акциите на Delivery Hero са поевтинели с 28,8%.
 Glovo получи утвърждение да поеме бизнеса на Foodpanda и в Румъния
Glovo получи утвърждение да поеме бизнеса на Foodpanda и в Румъния

През май испанската компания разгласи, че придобива интервенциите на Delivery Hero на шест пазара в ЮИЕ за общо €170 милиона
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР