Германската министърка на външните работи Аналена Бербок (вдясно) заедно с

...
Германската министърка на външните работи Аналена Бербок (вдясно) заедно с
Коментари Харесай

Аналена Бербок: Имаме нужда от Китай, но и Китай има нужда от нас

Германската министърка на външните работи Аналена Бербок (вдясно) дружно с министъра на защитата Борис Писториус и министърката на вътрешните работи Нанси Фезер по време на днешното съвещание на държавното управление в Берлин. Снимка: АП

Германия би трябвало да понижи рисковете във взаимоотношенията си с Китай, сподели външната министърка на страната Аналена Бербок, представена от Ройтерс.

Тя приказва, откакто немското държавно управление разгласява дълго чакан документ за тактиката си във връзка с Китай, дефинирайки ясно своята политика към втората стопанска система в света.

" Ние желаеме да работим с Китай. Защото ние имаме потребност от Китай, само че и Китай има потребност от нас в Европа ", написа Бербок в обществената мрежа " Туитър ". Тя посочи, че това се отнася за икономическото развиване, лоялната конкуренция и политиката във връзка с климатичните промени.

Германия обаче влага и в други световни партньорства, добави Бербок.

" Ние не желаем нова свръхексплоатация на първични материали, а почтена търговия, която е преференциална и за двете страни ", заключи министърката на външните работи на Германия. Тя уточни, че споразуменията за свободната търговия са част от този метод.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР