Германската министърка на външните работи Аналена Бербок призова за съвместни

...
Германската министърка на външните работи Аналена Бербок призова за съвместни
Коментари Харесай

Германия призова за бърз прием на Западните Балкани в ЕС

Германската министърка на външните работи Аналена Бербок прикани за взаимни старания за присъединението на страните от Западните Балкани към Европейския съюз.

" За да успее присъединението към Европейски Съюз, в този момент всички би трябвало да запретнат ръкави дружно ", съобщи политикът от Зелените малко преди да отпътува за срещата с сътрудниците си от Сърбия, Косово, Черна гора, Босна и Херцеговина, Северна Македония и Албания, планувана за петък в албанската столица Тирана.

" Европейски Съюз би трябвало да удържи на думата си за обещанията, които е дал, а страните от Западните Балкани би трябвало да стартират нужните промени ", добави Бербок.

Редовната намира се преглежда като подготовка за така наречен среща на върха на Берлинския развой на 16 октомври. Берлинският развой, иницииран от тогавашния немски канцлер Ангела Меркел през 2014 година, има за цел да приближи шестте страни до стандартите, нормите и практиките на Европейски Съюз. Европейски Съюз към този момент води договаряния за присъединение със Сърбия, Северна Македония, Черна гора и Албания. Босна и Херцеговина се смята за страна кандидатка, а Косово - за евентуална страна кандидатка. 

" Страните от Западните Балкани чакаха прекомерно дълго своето място на масата на Европейския съюз ", сподели още Бербок. Според нея за младежите в района е изцяло ясно, че бъдещето им е в Европейски Съюз.

" И в случай че Европа не пристигна при тях, те ще намерят път към Европа - с съдбовни демографски последствия за техните страни. "
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР