Германската крайнодясна Алтернатива за Германия“ (AFD) настоя за репатрирането на

...
Германската крайнодясна Алтернатива за Германия“ (AFD) настоя за репатрирането на
Коментари Харесай

Германските крайнодесни искат репатриране на 500 000 сирийски бежанци

Германската крайнодясна „ Алтернатива за Германия “ (AFD) настоя за репатрирането на половин милион сирийски бежанци с аргумента, че войната на процедура е завършила и припомняйки апела на президента Башар Асад да се завърнат в страната, съобщи Франс прес.

Това е първата позиция на крайнодесните, откогато влязоха в Бундестага на парламентарните избори на 24 септември.

Вчера сирийската войска разгласи, че е победила във войната против ДАЕШ и е завоювала и последния град, следен от джихадистите – Албу Камал, и по този начин поставя завършек на тригодишната доминация на терористите в района. 

AFD е трета по величина мощ в долната камара немския парламент, само че няма съвсем никакъв късмет предлагането й да бъде подкрепено от обичайните партии като християндемократите и социалдемократите, които отхвърлят да работят с крайнодесните.

„ Алтернатива за Германия “ предлага бъдещото държавно управление да стартира допустимо най-скоро диалози със сирийските управляващи за съглашение за репатриране на бежанците.

Това съглашение би трябвало да подсигурява, че Сирия ще одобри завръщащите се и ще ги засели единствено в сигурни региони. Дамаск също така би трябвало да обещае, че няма да преследва свои жители, които са избягали при нахлуването на армията на режима на Асад, акцентират крайнодесните.

Изявлението е подписано от съпредседателите на „ алтернативата “ Александър Гауланд и Алис Вайдел. Двамата прибавят, че режимът в Дамаск би трябвало да взе участие във финансирането на противоположния път, а за бежанците той би трябвало да е безвъзмезден.

Зелените, които водят договаряния за присъединяване в държавното управление на Ангела Меркел, реагираха неотложно и дефинираха настояването на крайната десница като „ безконтролно, нечовешко и грубо “.

156 000 души са поискали леговище в Германия от началото на годината. В 25% от случаите става дума за сирийци, по данни на немското вътрешно министерство, оповестени през вчерашния ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР