Германската компания BioNTech и американският фармацевтичен гигант Pfizer обявиха, че

...
Германската компания BioNTech и американският фармацевтичен гигант Pfizer обявиха, че
Коментари Харесай

Експериментална ваксина срещу COVID-19 показва обещаващи резултати при тестове върху хора

Германската компания BioNTech и американският фармацевтичен колос Pfizer оповестиха, че първите предварителни резултати от тестванията на ваксина против COVID-19 върху хора са обещаващи.

BNT162b1 съумява да създаде същия брой антитела (или по-голям) спрямо тези в който и да е конвалесцентен серум – кръв от хора, които са се възстановили от вируса. 

В изследването са взели участие 45 души, които са получили ниска, междинна или висока доза от имунизацията, както и такива, третирани с плацебо. Доброволците, които получили ниска или междинна доза, имат имунен отговор в диапазона, който се чака да бъдат предпазени, спрямо оживелите след COVID-19.
Резултатите са изпратени за издание в научно списание, само че към момента не са подложени на инспекция.

Кандидатът за ваксина от Pfizer and Biotech употребява част от генетичния код на патогена, с цел да накара тялото да разпознае ковид и да го нападна, в случай че човек се болести. Имунизацията генерира освен антитела против вируса, само че съответно обезвреждащи антитела, което значи, че те стопират вируса да инфектира човешките кафези.

Очаква се редица фармацевтични компании да стартират изпитвания върху хора по-късно това лято, в това число Johnson & Johnson, Merck и Sanofi.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР