Германската канцлерка Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер

...
Германската канцлерка Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер
Коментари Харесай

Меркел след четвъртата победа: Очаквах по-добър резултат

Германската канцлерка Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила съобщи, че е очаквала по-добър резултат на изборите за Бундестаг, предадоха ТАСС и Агенция Франс Прес.

Според нея влизането на националистите в Народното събрание е ново предизвикателство. Блокът на Християндемократическия съюз (ХДС) и Християндсоциалния съюз (ХСС) ще сформира държавно управление, увери тя. По думите й задачата на ХДС/ХСС е да си върне гласоподавателите, минали към крайнодясната Алтернатива за Германия (АзГ). Преди изборите партията на Меркел си бе сложила за цел да събере най-малко 40 % от гласовете, напомня Агенция Франс Прес. Според резултатите от екзитпол на немски малките екрани блокът на канцлерката получава сред 32,7 и 33,3 %.

Междувременно Свободните демократи и Зелените споделиха, че имат предпочитание да се причислят към Ангела Меркел в нейното ново държавно управление, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА. Заместник-председателят на Свободната демократическа партия Волфганг Кубицки обаче сподели, че тя ще сложи някои претенции, преди да се причисли към каквато и да е коалиция. Лидерът на групата на Зелените в досегашния парламент Антон Хофрайтер сподели, че неговата партия има подготвеност да стартира доста съществени полемики с други демократични партии за сформиране на коалиция. Консерваторите на Меркел, свободните демократи и Зелените биха имали дружно болшинство от 51-52 % в Народното събрание. Анализатори назовават съюза сред тях коалиция Ямайка поради цветовете на трите партии в нея, напомнящи за цветовете на знамето на Ямайка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР