Германската група е наела за наела за 10 години бившия

...
Германската група е наела за наела за 10 години бившия
Коментари Харесай

Германската VOSS Automotive ще инвестира 15 млн. евро в завода си за авточасти в Баховица

Германската група е наела за наела за 10 години някогашния цех на " Литекс моторс " за сглобяване на китайските коли Great Wall, който беше открит през 2012 година, само че затвори след банкрута на КТБ

© Юлия Лазарова Германската автомобилна група VOSS Automotive ще вложи близо 15 млн. евро в машини и и съоръжение в новото си произвеждане в ловешкото село Баховица. Това заяви за " Капитал " ръководещият шеф на бъдещия цех на дъщерната VOSS Automotive в България Роланд Вайс.

Роланд Вайс ще дава отговор за българския бизнес на VOSS Automotive

[LinkedIn] Още по тематиката
Германската VOSS Automotive ще създава авточасти край Ловеч

Групата е наела за 10 години някогашния цех на " Литекс моторс ", където се сглобяваха китайските коли Great Wall
1 авг 2018
България е измежду " горещите " дестинации за автомобилните производители

Със заводите на Dacia и Ford и над 600 заводи за съставни елементи Румъния е безспорният водач в района
19 апр 2018
Над 40 хиляди души и 140 компании създават автомобилни съставни елементи в България

Основната цел е привличането на огромен автомобилен гигант в страната от " Аутомотив клъстер България "
8 фев 2018 В края на юли стана ясно, че групата, която създава съставни елементи за леки и тежкотоварни коли, е наела за 10 години някогашния цех на " Литекс моторс ", където се сглобяваха китайските коли Great Wall. По думите на мениджъра проектът е да се стартира произвеждане през май 2019 година и към края на 2020 година да има 1000 чиновници в страната.

" Избрахме България всред 22 авансово подбрани страни, защото дава отговор на критериите ни за конкурентен авто цех, измежду които добре квалифицирани и образовани хора, съществуване на служащи и инженери, добра инфраструктура, политическа и икономическа непоклатимост и конкурентни нива на възнаграждение. Освен това България е и член на Европейския съюз ", споделя Вайс. Регионът на Ловеч пък е бил определен, защото е " остаряла индустриална столица с прелъстителен трудов пазар ", добавя той.

В новия си цех в България VOSS ще асемблира милиони SCR линии за леки коли, предопределени за европейския пазар. Технологията SCR, или така наречен селективна каталитична редукция, разрешава на производителите да понижат нездравословните субстанции в изгорелите газове от дизеловите коли. Това става посредством инжектирането на примес от вода и карбамид в отработените газове, като по този метод до 90% от азотните оксиди се трансформират в безвредните водна пара и азот.

Производството в Баховица ще съставлява разширение на досегашния потенциал за потребностите на нов бизнес на немската група, която участва в 13 страни по света и има годишен оборот 545 млн. евро и 6000 чиновници.

" Новите индустриални линии към този момент са поръчани ", прецизира Вайс. Дейността в България ще бъде поверена на локален управнически екип, към който ще се причислят единствено двама немски мениджъри, показва още той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР