Германската федерална прокуратура обяви, че разследва гражданин на страната, симпатизиращ

...
Германската федерална прокуратура обяви, че разследва гражданин на страната, симпатизиращ
Коментари Харесай

Германските служби арестуваха мъж, планирал атентати срещу турците

Германската федерална прокуратура разгласи, че проверява жител на страната, симпатизиращ на " Ислямска страна ", който подготвял атентати против джамии на турската общественост и турското консулство в Мюнхен, съобщи AFP.

Мъжът, разпознат като Мухарем Д., е бил задържан преди 10 дни след серия от набези против турски магазини в Бавария. Той запалил магазин за плодове и зеленчуци, благосъстоятелност на разположение от турска народност, заяви прокуратурата за битка с тероризма в Карлсруе, съобщи Dariknews.bg. Той е обвинен за 27 опита за ликвидиране и в подготовка за " насилствени дейности, засягащи сигурността на страната ".

Пожарът, който се счита, че той е запалил през нощта на 27 април, е обхванал жилищен блок, в който се намирали 27 души. " Само с помощта на обстоятелството, че един от жителите е забелязал в точния момент пожара, е била избегната гибелта на хора ", се акцентира в изказването на прокуратурата. Шестима души са получили тежко отравяне от дима. Прокуратурата изяснява, че причинителят е бил стимулиран от " мощна ненавист против Турция и лицата от турска народност ", обвързвана с военната политика на Анкара в сирийския спор, както и поради отношението на турското държавно управление " към избрани проповедници ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР