Германската енергийна компания Е.ОН (E.ON) се присъедини към други компании

...
Германската енергийна компания Е.ОН (E.ON) се присъедини към други компании
Коментари Харесай

Германската Е.ОН спира да купува газ от Русия

Германската енергийна компания Е.ОН (E.ON) се причисли към други компании от бранша, които редуцираха експозицията си към Русия, съобщи Ройтерс. Енергийният оператор добави, че делът от 1.1 милиарда евро (1.2 милиарда долара), който има в " Северен поток-1 ", може да се обезцени вследствие на съветската инвазия в Украйна.

Е.ОН, която е най-голямата немска енергийна компания, няма дълготрайни контракти директно с съветски производители, само че купува известно количество газ от търговски компании на " Газпром “ в Европа.

Във връзка с войната в Украйна спряхме да закупуваме нови количества газ от тези компании, сподели на годишната конференция на Е.ОН основният ѝ изпълнителен шеф Леонард Бирнбаум.

Е.ОН, който е и най-големият оператор на енергийни мрежи в Европа, има 15.5 на 100 в газопровода по дъното на Балтийско море " Северен поток-1 " посредством пенсионен фонд. Основният акционер в газопровода, по който идват главните количества съветски газ в Европа, е " Газпром ".

Германската компания съобщи, че вижда главно опасности за стоковите пазари, обвързваните с тях кредитни и ликвидни опасности, както и в оценката на рисковете за вложения, в това число каузи в " Северен поток-1 “.

" Северен поток-2 ", който би удвоил потенциала на доставяния съветски газ в Европа, бе спрян предишния месец от немското държавно управление поради съветската инвазия в Украйна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР