Германската банка Varengold Bank AG се споразумя да придобие 20

...
Германската банка Varengold Bank AG се споразумя да придобие 20
Коментари Харесай

Германска банка придобива 20% от българската платформа за кредитиране

Германската банка Varengold Bank AG се споразумя да придобие 20 % от основаната в България платформа за споделено (peer-to-peer/P2P) кредитиране - Klear, която има водещи позиции в развиващия се финтех сегмент в Югоизточна Европа (ЮИЕ).

Двете страни към този момент са подписали съглашение, а акциите, предмет на договорката, се чака да бъдат трансферирани на банката до края на второто тримесечие на годината, оповестиха от финансовата институция.

Това е първата инвестиция на Varengold Bank в P2P компания от ЮИЕ. Германската банка откри собствен клон в София през ноември 2018 година с концепцията да го трансформира в главен център за разширението на активността на институцията в района.

Varengold Bank ще поддържа развиването и растежа на Klear с финансиране за 1.5 млн. лева, включващо дялова инвестиция и заем. Средствата ще бъдат употребявани за разширение на активността на платформата в България и Югоизточна Европа.

Klear дава от една страна опция на физически лица да осъществят вложения, като отпускат заеми на консуматори, които се нуждаят от финансиране. Кредитополучателите въпреки това имат опция да изтеглят заем бързо, елементарно и при рационални равнища на лихвените проценти. До този миг през платформата 1175 вложители са отпуснали 938 заема на стойност малко над 8 млн. лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР