Германската автомобилна корпорация Костал“ затваря заводите си в Словения и

...
Германската автомобилна корпорация Костал“ затваря заводите си в Словения и
Коментари Харесай

Германска автомобилна корпорация мести цялото си производство в Пазарджик

Германската автомобилна корпорация „ Костал “ затваря заводите си в Словения и Словакия и мести производството си в Пазарджик, разгласи кметът Тодор Попов на сесия на общинския съвет.

Пазарджик е желан, поради по-добрите бизнес условия и неналичието на административен рекет, посочи Попов, представен от БНР.

„ Цялото произвеждане идва в Пазарджик. Плюс цялата логистика, в България, тук при нас. Работниците ще стигнат най-вероятно 5000 души ", показа той.

В момента  автомобилната корпорация строи общежитие и комплекс за услуги в близкото до Пазарджик село Добровница.  Там ще бъдат настанявани служащи от чужбина, защото Пазарджик не може да отговори на потребностите от работна ръка на предприятието.

" Костал " - компания с над 100-годишна история, отвори първия си цех в Пазарджик през 2017 година. Групата, която досега развива активност в 21 страни по целия свят е водач в разработването и производството на електроника и електромеханични съставни елементи за автомобилната промишленост, а заводът в Пазарджик създава и доставя съставни елементи за коли по цялостен свят
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР