Германската авиокомпания Lufthansa съобщи, че е преустановила полетите си до

...
Германската авиокомпания Lufthansa съобщи, че е преустановила полетите си до
Коментари Харесай

Lufthansa преустанови полетите си до Техеран

Германската самолетна компания Lufthansa заяви, че е прекратила полетите си до Техеран. Причината са повишените опасения от възмездие за удара по иранското консулство в Дамаск, заяви The Times of Israel.


Иранска осведомителна организация за малко време подхрани в допълнение напрежението, като разгласява арабски отчет в обществената медия X, в който се споделя, че цялото въздушно пространство над Техеран е затворено за военни учения. След това организацията отстрани известието и отхвърли да е разгласила такава вест.

Lufthansa заяви, че е прекратила полетите до и от Техеран от 6 април до евентуално 11 април.

" Непрекъснато следим обстановката в Близкия изток и сме в стеснен контакт с управляващите. Безопасността на нашите посетители и членове на екипажа е главен приоритет на Lufthansa ", съобщи представител на компанията.

Lufthansa и дъщерната ѝ Austrian Airlines са единствените двама западни превозвачи, които правят интернационалните полети до Техеран, който се обслужва най-вече от турски и близкоизточни самолетни компании.

Австрийските авиолинии, които са благосъстоятелност на Lufthansa и правят директна линия Виена-Техеран шест пъти седмично, към момента са възнамерявали да извършват полет до Техеран на 11 април, съгласно нейния уеб страница.

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей съобщи, че Израел " би трябвало да бъде осъден и ще бъде осъден " за удара в Дамаск, при който починаха 7 членове на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР