Германската армия ще търси кадри в страните от ЕС. Бундесверът

...
Германската армия ще търси кадри в страните от ЕС. Бундесверът
Коментари Харесай

Бундесверът търси кадри от ЕС, София притеснена да не ни вербоват

Германската войска ще търси фрагменти в страните от Европейски Съюз. Бундесверът има потребност от медицински личен състав и експерти по осведомителни технологии.
София е реагирала въздържано на поканата. България, както и множеството страни-членки от Източна Европа са обезпокоени от желанието на Бундесвера да вербува фрагменти измежду техните жители. Само Чехия и Дания са реагирали позитивно, Франция не е отхвърлила концепцията, само че не е дала обещание и поддръжка.

Главният контрольор на немската войска Еберхард Цорн разгласи, че Бундесверът има незабавна потребност от медицински личен състав и Ай Ти експерти. „ Търсим ги и гледаме във всички направления, в това число и към други страни от Европейски Съюз “, сподели той, представен от БНР.

Германия към този момент се е съветвала със страните-членки от Европейски Съюз, само че множеството са реагирали въздържано. България е посочила терзанието си, че поради по-високите заплати в Бундесвера е допустимо да има приключване на фрагменти, от които самата страна има потребност. Подобни опасения е изразила и Румъния.

В Германия живеят към 530 000 жители на други страни от Европейски Съюз, на възраст сред 18 и 30 години, които съставляват капацитет за Бундесвера.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР