Германска фармацевтична компания съобщи, че е започнала да тества потенциална

...
Германска фармацевтична компания съобщи, че е започнала да тества потенциална
Коментари Харесай

Германска компания тества ваксина против Covid-19 върху 12 доброволци

Германска фармацевтична компания заяви, че е почнала да тества евентуална ваксина против ковид върху доброволци , осведоми АП.

BioNTech, която работи с основаната в Съединени американски щати Pfizer, посочи, че на клиничното тестване в Германия са взели участие 12 души, които са получили дози от претендента за ваксина BNT162 от 23 април.
 В Германия с първи тествания на ваксина против Covid-19 върху хора
В Германия с първи тествания на ваксина против Covid-19 върху хора

При първата част от тестването 200 здрави хора на възраст сред 18 и 55 година ще получат няколко разновидността на имунизацията

От компанията разясняват, че идната стъпка е увеличение на дозата на BNT162 при клиничен тест с присъединяване на 200 души на възраст от 18 до 55 година

Компанията чака скоро да получи утвърждение за проби и в Съединени американски щати.

Много фармацевтични компании се надпреварват в основаването на ваксина против вируса, който провокира пандемия и лиши живота на стотици хиляди хора по света.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,9 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 204 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 3,1 млн. случая и над 217 000 умряли в 185 страни, възстановили са се повече от 935 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР