Германия забрани екстремистката организация 18, за която се смята, че

...
Германия забрани екстремистката организация 18, за която се смята, че
Коментари Харесай

Германия забрани екстремистката организация Комбат 18

Германия забрани екстремистката организация 18, за която се счита, че е въоръженото крило на европейска неонацистка мрежа, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Германското вътрешно министерство разгласи възбраната след интервенции в шест немски провинции, измежду които Тюрингия и Северен Рейн-Вестфалия.

Снимка: EPA

Говорител на министерството сподели, че човек на име Стенли Р., считан за лидер на организацията, е бил отведен от полицията от работното си място в Тюрингия в жилището си, който е бил претърсен от органите на реда=
Кой е „ Третият път ” на евроизборите в Германия? Малката крайнодясна партия активизира поддръжка в Саксония
Германският клон на 18 " е неонацистка, расистка и ксенофобска организация, чиято цел е сходна на тази на националсоциализма ", споделя вътрешното министерство в изказване.

Снимка: EPA

Според немските сили за сигурност организацията разполага с към 20 членове в цяла Германия. Смята се, че 18 е въоръженото крило на " Кръв и чест ", неонацистка мрежа, учредена във Англия и популяризирала се и в други европейски страни.
Италианската полиция осуети основаването на неонацистка партия При акцията са иззети оръжия, нацистки знамена и книги на някогашните диктатори Адолф Хитлер и Бенито Мусолини
Числото 18 символизира първата (А) и осмата писмен знак (H, на кирилица " Х " ) от латинската писменост - буквите на ръководителя на Третия райх (нацистка Германия) Адолф Хитлер.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР