Германия вече не е зависима от вноса на енергия от

...
Германия вече не е зависима от вноса на енергия от
Коментари Харесай

Германия вече не е зависима от вноса на енергия от Русия

Германия към този момент не е подвластна от вноса на сила от Русия . Това декларира немският министър на финансите Кристиан Линднер пред BBC.

Берлин е намерил нови източници на енергоносители, макар че Русия прекъсна газовите връзки с Европа, сподели Линднер.

Според Линднер Германия изцяло е диверсифицирала енергийната си инфраструктура - развой, който стартира след нахлуването на Русия в Украйна. Германия към момента е подвластна от вноса на сила , само че през днешния ден това към този момент не е импорт от Русия, а от международните пазари, изяснява Линднер.
 Първият танкер с полутечен газ от Съединени американски щати дойде в Германия
Първият танкер с полутечен газ от Съединени американски щати дойде в Германия

Страната търси метод да размени енергийните доставки, които идваха от Русия

Преди това Германия внасяше от Русия към половината от потребявания от нея газ и повече от 30% от целия нефт. Русия спря да доставя газ на Германия през август 2022 година, а Германия спря да внася съветски нефт по-рано тази година.

В търсене на различни енергийни източници страната още веднъж отвори въглищни електроцентрали , отсрочи проектите за затваряне на трите останали атомни електроцентрали в Германия и усили потенциала за предпазване на природен газ, внасян от други страни като Норвегия и Съединени американски щати.

Линднер, който взе участие в Световния стопански конгрес в Давос, обърна внимание на бързината, с която Германия е построила  - съгласно него за към осем месеца. В момента се строи и втори терминал.

Германският министър на финансите добави, че са планувани спомагателни вложения в инфраструктурата. " Това е единствено един образец за голяма смяна в немската политика ", споделя той.
 Олаф Шолц: За да свърши войната, съветската експанзия би трябвало да се провали
Олаф Шолц: За да свърши войната, съветската експанзия би трябвало да се провали

Той още веднъж избегна тематиката за танковете
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР