Германия смята, че Путин иска да посее разногласия с изтичането

...
Германия смята, че Путин иска да посее разногласия с изтичането
Коментари Харесай

Германия обвини Путин, че иска да я дестабилизира

Германия счита, че Путин желае да посее различия с приключването на подслушана поверителна полемика на немската войска за войната в Украйна, в миг, когато Берлин е под напън да достави на Киев ракетите „ Таурус “

Руският президент Владимир Путин се пробва да дестабилизира Германия, съобщи немският министър на защитата Борис Писториус след приключването в съветска медия на поверителни диалози сред висши немски офицери по отношение на оръжейните доставки за Украйна, предадоха международните организации.

" Тук става дума просто да се употребява този запис, с цел да се дестабилизира Германия и да се подкопае единството на страната ", сподели Писториус пред представители на медиите в Берлин, съобщи Българска телеграфна агенция. " Тук излиза наяве дума да се подкопае нашето единение, да се посее политическо разделяне във вътрешен проект и се надявам откровено, че Путин няма да успее и ние ще останем единни ", съобщи той.

Аудиозаписът от видеоконферентното съвещание на висши немски военни беше публикуван в петък в съветски обществени мрежи, като разпространяването е пристигнало от съветска медия. В диалога участниците разискват доставка на Киев на ракети с огромен обхват " Таурус ", които са немско произвеждане, и удар по Кримския мост, както и какво да се направи, с цел да се помогне на украинската войска да борави в с тях и какво би било въздействието от пращането на такива ракети в Украйна.

Вчера германските управляващи потвърдиха, че записът е достоверен. А диалогът слага Берлин в неловко състояние в миг, в който той отхвърля да достави тези ракети на Киев с аргумента, че може да се стигне до ескалация на войната.

В диалога също така се чува офицерите да разкриват елементи по отношение на това по какъв начин Англия и Франция оказват помощ на украинската войска да употребява ракети " СКАЛП ", които доставят на Киев. В записа се загатва и че британците имат " няколко души на терен " в Украйна по отношение на разполагането на техните крилати ракети " Сторм шадоу " в страната.

По-рано немският канцлер Олаф Шолц даде обещание бързо изясняване на случая. Това е " доста сериозен въпрос ", съобщи той по време на аудиенция във Ватикана в събота.

Шолц неведнъж е изключвал опцията страната му да даде ракети " Таурус " на Украйна с аргумента, че се притеснява Германия да не бъде въвлечена по-дълбоко във войната.

По-рано тази седмица немският канцлер аргументира пред публицисти отхвърли си да даде на Киев ракети " Таурус " с думите, че това може да наложи изпращането на немски военнослужещи в Украйна, които да програмират ракетите. " Това е оръжие с доста огромен обхват ", уточни Шолц в Берлин, представен от изданието " Полтиико ". " А това, което вършат британците и французите във връзка с контрола на задачите и поддръжката на контрола на задачите, не може да се направи в Германия ", добави Шолц.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР