Германия ще спре временно да прилага ваксината срещу Covid-19 на

...
Германия ще спре временно да прилага ваксината срещу Covid-19 на
Коментари Харесай

И Германия спира временно прилагането на ваксината на АстраЗенека

Германия ще спре краткотрайно да ползва имунизацията против Covid-19 на компанията "АстраЗнека " (AstraZeneca), съобщи в понеделник представител на здравното министерство, оповестява Ройтерс.

Това прави Германия следващата европейска страни, която краткотрайно ще прекрати имунизацията с тази ваксина след известия за разболявания при някои получили имунизацията.

Министерството съобщи, че новите насоки извършват рекомендация на Федералния институт за ваксини и биомедицина “Паул Ерлих” - немският орган, отговарящ за имунизациите.

Здравното министерство добави, че Европейската организация по медикаментите (EMA) ще има последната дума дали да бъде утвърдена по-нататъшната приложимост на имунизацията на "АстраЗенека ".

Съобщението идва часове, откакто висшите здравни управляващи в Германия обявиха, че в страната ще продължи използването на имунизацията, създаден от "АстраЗенека " и Оксфордския университет.

Днес водачът на баварския Християнсоциален съюз (ХСС) Маркус Зьодер съобщи, че Германия се нуждае от ясно мнение на специалисти дали имунизацията на "АстраЗенека " е добра или не.

Отбелязвайки, че някои европейски страни са спрели потреблението на този препарат, Зьодер сподели на конференция, представен от Българска телеграфна агенция, че тъкмо по тази причина би трябвало да е налице повече от ясно изказване в Германия "добра ли е имунизацията или не е ".

Миналата седмица Лотар Вилер, шефът на Института "Роберт Кох ", сподели, че няма данни, че е по-вероятно пациенти, на които е бил инжектиран препаратът, да развият болести на кръвта.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР