Германия ще се нуждае от милиарди маски в борбата срещу

...
Германия ще се нуждае от милиарди маски в борбата срещу
Коментари Харесай

Германия се нуждае от милиарди маски, хвърля армията срещу коронавируса

Германия ще се нуждае от " милиарди маски " в битката против ковид , разгласи министър председателят на провинция Бавария Маркус Зьодер, представен от Си Ен Ен.

" Дългосрочно ние ще се нуждаем от голямо количество маски . Вярвам, че в последна сметка ще се нуждаем от милиарди маски в Германия ", изясни той.
 Германия търси 80 000 сезонни служащи
Германия търси 80 000 сезонни служащи

Според новия проект по 40 000 служащи може да влизат в Германия на месец през април и ма

Зьодер разясни, че маските най-вече ще са нужни за медицинския личен състав и за възрастните хора в старческите домове.

Министърът на опазването на здравето на Германия Йенс Шпан желае страната да стане по-малко подвластна от маски , което значи, че би трябвало да създава повече.

Междувременно немският боен министър Анегрет Крамп-Каренбауер съобщи пред ARD, че от петък ще активизират 15 000 бойци за подкрепяне на районните управляващи в битката против ковид.
 140 умряли и 6156 инфектирани с ковид в Германия за 24 часа
140 умряли и 6156 инфектирани с ковид в Германия за 24 часа

Потвърдените случаи на инфектирани с ковид в Германия се усилиха до 73 522, до момента в който умрелите доближиха 872

Войниците ще бъдат употребявани за защита на значима инфраструктура, снабдяване на медицински материали и създаване на полеви лечебни заведения.

Крамп-Каренбауер означи, че за първи път армията е мобилизирана за сходна цел. Тя обаче призна, че армията, както и доста организации, имат дефицит на защитно облекло.

" Борбата против ковид ще бъде продължителна - това е маратон ", счита тя.

Разполагането на армията по улиците на Германия е внимателен въпрос и доста рядко се прибягва до сходни дейности поради рестриктивните мерки в конституцията на страната.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 827 000 доказани случая, а умрелите са повече от 40 000. Регистрирани са случаи в 205 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 962 000 случая и над 49 000 умряли в 180 страни, възстановили са се повече от 203 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР