Германия ще разположи четири изтребителя Eurofighter в Румъния.Те ще подкрепят

...
Германия ще разположи четири изтребителя Eurofighter в Румъния.Те ще подкрепят
Коментари Харесай

Германия изпраща изтребители в Румъния след зачестилите руски атаки по Дунав

Германия ще разположи четири изтребителя Eurofighter в Румъния.

Те ще поддържат задачата на НАТО за наблюдаване на въздушното пространство,която стартира в края на ноември, заяви " Ройтерс " като се базира свои източници.

Повод за това са зачестилите съветски офанзиви против украинските пристанища на река Дунав.

Допълнителните ограничения за сигурност се постановат поради непосредствената непосредственост до румънската граница.

След съветските офанзиви по украинската пристанищна инфраструктура в последните месеци бяха открити парчета от дронове на румънска територия.

През септември генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг дефинира съветските удари покрай границата " дестабилизиращи ", даже и да няма индикации, че Русия има намерение да удари член на НАТО. Оттогава алиансът следи от близко обстановката в Румъния, която е член на отбранителния съюз.

След отдръпването на Русия от зърнената договорка, дунавските пристанища на Украйна, Рени и Измаил, се трансфораха в главния маршрут на зърното от Украйна.

След това то се изпраща до румънското черноморско пристанище Констанца, с цел да продължи превозването по-нататък. Двете дунавски пристанища са под чест обстрел от страна на Москва в последните месеци, а парчета от дронове бяха открити на румънска територия.

Първият от общо 80 немски бойци, които ще бъдат настанени във военна база покрай Констанца, ще замине за Румъния в четвъртък.

" Ройтерс " напомня,че и преди немските военновъздушни сили са подкрепяли задачата на НАТО за въздушна полиция в Румъния.

Алиансът ускори военното си наличие по източния фланг след нахлуването на Русия в Украйна през 2022 година

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР