Германия ще обсъди със своите партньори в НАТО и ЕС

...
Германия ще обсъди със своите партньори в НАТО и ЕС
Коментари Харесай

Германия се обръща към НАТО след новината, че Навални е отровен с „Новичок”

Германия ще разиска със своите сътрудници в НАТО и Европейски Съюз резултатите от разбора за положението на Алексей Навални. Партньорите ще изработят обща реакция и ограничения.

Възможни са и взаимни наказания след откритието на немските специалисти, че съветският опозиционер Навални е бил токсичен с нервозен сътрудник „ Новичок”. Канцлерът Ангела Меркел е провела диалози с няколко министри от федералната република, в това число с министъра на защитата.

Германия се е обърнала и към Организацията за възбрана на химическите оръжия. Руският дипломат в Берлин към този момент е привикан за пояснения след новината, която бе обявена от представителя на немското държавно управление Щефен Зайберт. Той съобщи (позовавайки се на данните от немска лаборатория), че без подозрение става въпрос за офанзива с нервозен сътрудник.

Алексей Навални изпадна в безсъзнание на 20 август по време на полет от Томск до Москва. Самолетът направи спешно кацане в Омск и опозиционният политик бе настанен в локалната болница. Дни по-късно той беше превозен в берлинската клиника „ Шарите”. С нервнопаралитично вещество „ Новичок” беше токсичен и Сергей Скрипал във Англия преди две години. Кремъл отхвърля да има връзка с двата опита за ликвидиране.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР