Германия се намира в нова нова драматична ковид вълна, обяви

...
Германия се намира в нова нова драматична ковид вълна, обяви
Коментари Харесай

Европа в нова схватка с Covid-19

Германия се намира в нова нова трагична коронавирус вълна, разгласи немският канцлер Ангела Меркел на среща с районните водачи на страната. В сряда дневният брой на инфектираните прескочи върха от 52 826. „ Не е прекомерно късно да решите да си сложите първа ваксина “, настоя по този мотив Меркел.

Въпреки че общият брой на смъртните случаи в Германия е надалеч по-нисък от този във Англия, за 24 часа са регистрирани 294 смъртни случая, което е антирекорд, а леглата в интензивните отделения към този момент са цялостни. Затова Меркел прикани за по-бързо слагане на трета бустерна ваксина.

В редица немски провинции единствено имунизираните имат право на услуги като коафьор, фитнес зали, кафенета и питейни заведения. Политическата обстановка в Германия е забавна и тъй като държавното управление на Меркел скоро ще даде властта на коалиция от социалдемократи, зелени и пробизнес либерали. Те ще показват своите визии за ограниченията против Covid-19 пред Народното събрание.

В Белгия обстановката също е в алено. Властите оповестиха серия от ограничения в опит да бъде избегнат нов локдаун.

„ Всички предупредителни знаци са червени “,

сподели белгийският министър председател Александър де Кро и прикани хората да лимитират персоналните срещи.

Като част от новите ограничения беше смъкната възрастта на децата, които наложително ще носят маски – от 12 на 10 година  От събота всички хора, които могат да работят от у дома, са задължени да го създадат най-малко 4 дни в седмицата. Трета бустерна ваксина ще бъде въведена за всички белгийци до края на април 2022 година

В Австрия вкараха локдаун за към 2 млн. неимунизирани. Някои австрийски чиновници приканват за още по-строги ограничавания като да вземем за пример полицейски час през нощта.  
 Ефектът на зеления документ в България

 

Холандия , която също регистрира рекордни нови случаи, към този момент вкара непълен локдаун.

Швеция от 1 декември вкарва специфичен режим на пропуск за имунизирани за концерти и събития на закрито над 100 души.

„ Вие, които не сте имунизирани, не можете просто да продължите да живеете умерено, както преди.

Най-важният ви принос е да се ваксинирате “, сподели министърът на обществените въпроси Лена Халенгрен. Тя дефинира мярката като строга, само че акцентира, че Швеция не е изолирана от останалия свят.

В Чехия министър председателят Андрей Бабиш забрани достъп до публични събития и услуги за всички неваксиснирани и непреболедували. От понеделник към този момент няма да е задоволително да се показа негативен тест за Covid-19.

В прилежаща Словакия в сряда бяха докладвани рекордните 8342 случая и страната възнамерява нови строги ограничения. Като да вземем за пример влизането в магазини, които не са от първа нужда, ще бъде допустимо единствено за имунизирани клиенти и личен състав. В Словакия имунизирани са 44 % от популацията, в Чехия - 58%, в Австрия е 65%, а в Германия 68%.

Във всички изброени страни могат да се видят опашки пред имунизационните пунктове, само че към момента заболеваемостта е висока по отношение на страните от Западна Европа.

Франция също е наранена от пета коронавирус вълна, съгласно държавния представител Габриел Атал. Страната разгласи над 20 000 нови случая на инфектирани за първи път от август. Въпреки това Франция е на светлинни години от обстановката преди година и всеки на възраст 50 – 64 година към този момент може да си запише час за трета имунизация против Covid, увериха от държавното управление. Те са удовлетворени от резултата на зеления документ във Франция.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР