Германия се е справила по-добре с приемането на бежанци от

...
Германия се е справила по-добре с приемането на бежанци от
Коментари Харесай

Германия се справи по-добре с бежанците от Украйна, отколкото с вълната от 2015 г.

Германия се е справила по-добре с приемането на бежанци от Украйна, в сравнение с по време на бежанската вълна от раздираната от война Сирия през 2015 година, сподели немската министърка на вътрешните работи Нанси Фезер, представена от ДПА.

Германия е приела повече от 850 000 бежанци от Украйна - най-много дами и деца - от началото на съветската инвазия на 24 февруари, сподели министърката.

Страната обаче беше подложена на рецензии поради това, че третира европейските бежанци друго от тези, бягащи от спорове в Близкия изток и други райони, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Направихме доста неща много по-добре, в сравнение с по време на предходната огромна бежанска вълна през 2015 година ", сподели в изявление за ДПА Фезер и добави, че " извънредно огромен брой жители " са се включили към напъните на държавното управление в помощ на приемането на бежанци.

Тя похвали европейските страни, че са съумели да одобряват бежанци от Украйна бързо и без непотребна администрация и дефинира това като " исторически триумф ".

" Това беше огромно достижение, освен това единомислещо реализирано. Но въпреки всичко реализирането му не беше елементарно, трябваше да работим интензивно, с цел да стигнем дотук ", сподели министърката.

Германия и Европа подхващат по-нататъшни стъпки да оказват помощ на бежанци и от други райони, сподели Фезер. " Изпълняваме филантропичните си отговорности ", добави тя.

В Германия това включва даване на достъп за всички новопристигнали до интеграционни курсове, сподели министърката и акцентира значимостта от предаване на немските полезности и език даже на тези, които остават в страната единствено краткотрайно.

Това към този момент стана допустимо за афганистанците, които са избягали в Германия, означи Фезер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР