Германия регистрира рекорден спад на валежите от февруари до ноември

...
Германия регистрира рекорден спад на валежите от февруари до ноември
Коментари Харесай

В Германия рекордна суша

Германия записва рекорден спад на преваляванията от февруари до ноември тази година. Лятото и есента са най-сухите за последните повече от 100 година , оповестява " Дойче веле ".

Сушата засегна фермерите и остави водните басейни на рекордно ниско равнище.

Германия регистрира най-сухото лято и есен тази година от събирането на данните , оповестиха от Германската метеорологична работа.

От юни до ноември са паднали 225 литра дъжд на квадратен метър - количество, което е под дъното от 268 литра през 1911 година

" Ако погледнете лятото и есента взети дружно, в никакъв случай не е било толкоз изсъхнало от 1881 година, когато стартират измерванията ", разясниха метеоролозите и прибавиха, че сушата е почнала през февруари.

През есента 2 000 метеорологични станции са записали междинни стойности от 95 литра дъжд на квадратен метър или 51% под нормата от 183 литра - четвъртият най-сух сезон.

Резултатът от сушата е историческо ниско равнище на реките, езерата и язовирите . Фермерите получават държавна помощ.

През септември, октомври и ноември температурата (средната за интервала е 10,4 градуса по Целзий) е с 1,6 градуса по Целзий по-висока по отношение на интервала от 1961-1990 година

Регистрирани са 440 часа слънчева светлина (средните стойности са 311 часа). Само един път е имало повече часове слънчева светлина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР