Германия регистрира най-малък брой нови случаи на коронавирус за денонощие

...
Германия регистрира най-малък брой нови случаи на коронавирус за денонощие
Коментари Харесай

Германия отбеляза най-малкия брой новозаразени от 9 месеца

Германия записва минимален брой нови случаи на ковид за денонощие от съвсем девет месеца и се обмисля опцията за облекчение на разпоредбите за носене на маски, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки AP.

Институтът " Роберт Кох " заяви през днешния ден, че за последните 24 часа са регистрирани 549 новозаразени с COVID-19. За първи път от 21 септември броят на новите случаи е под 1000, въпреки че индикаторите за уикенда нормално са релативно ниски поради по-малкото направени и регистрирани проби.

Германия е записала повече от 3,7 милиона случая на ковид от началото на пандемията. С регистрираните 10 умряли от COVID-19 за последните 24 часа общият им броя в страната доближи 89 844 души. Броят на новозаразените спадна внезапно през последните седмици и започнаха полемики за промени в разпоредбите за носене на маски. Здравният министър Йенс Шпан сподели пред медийната група " Функе ", че би трябвало да бъде прибавен еволюционен метод - първо да отпадне за носенето на маски навън, а за носенето им на закрито решенията да се взимат " лека-полека " за регионите с невисок ритъм на разпространяване на инфекциите и високи индикатори на имунизирани против COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР